Η πιανίστρια Λευκή Καρποδίνη αποφοίτησε σε ηλικία 19 ετών με το Δίπλωμα Πιάνου (τάξη κ. Χαράς Τόμπρα) από το Ωδείο Αθηνών (Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση Παμψηφεί) . Αφού απέσπασε το Πρώτο Βραβείο και Χρυσό τιμητικό Μετάλλιο στον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό ¨Φίλων¨ μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στο Guildhall School of Music and Drama με τον Paul Roberts τον Emeritus καθηγητή James Gibb και τον Ronan O’Hora. Ως υπότροφος του ΙΚΥ για τρία συνεχόμενα έτη, μετά την απόκτηση του Bachelor of Music, ολοκλήρωσε τις πιανιστικές τις σπουδές με την απόκτηση του Advanced Performance Diploma και του Master’s Degree με διάκριση για το τελικό της ρεσιτάλ. Μια υποτροφία από την Πορτογαλία της έδωσε την δυνατότητα να πάρει μαθήματα από την διεθνούς φήμης πιανίστρια Maria Joao Pires στο Belgais Centre της Πορτογαλίας.

Ως πιανίστρια σόλο ρεπερτορίου, μουσικής δωματίου και φωνητικού ρεπερτορίου η Λευκή Καρποδίνη έχει εμφανιστεί σε πολλές χώρες εκ των οποίων είναι η Γερμανία,η Αγγλία, η Ελλάδα, η Ελβετία, η Γαλλία, τα νησιά Μπαρμπέιντος, ο Καναδάς και η Ισπανία και έχει παίξει στα Φεστιβάλ Mecklenburg Vorpommern, Brighton, Cheltenham, Banff, Chichester, Σύμης, Cully Classique και σε αίθουσες όπως Wigmore Hall, Purcell Room, Bolivar Hall, St. Martin-in-the-fields, St. John’s Smith Square, Meistersaal, ZKM, Παρνασσός, Ίδρυμα Θεοχαράκη και άλλες.

Το έντονο της ενδιαφέρον για την μουσική δωματίου την οδήγησε στην απόκτηση του Sir Henry Richardson Award (MBF) και του Schubert Award για τον καλύτερο συνοδό Lied (GSMD). Στα πλαίσια του προγράμματος Young Songmakers Almanac, εμπνευσμένο από τον διάσημο συνοδό Graham Johnson εμφανίστηκε σε συναυλίες και σεμινάρια στο Wigmore Hall και στο St.Jonh’s Smith Square με την διάσημη νέα σοπράνο Ruby Hughes. Για δύο συνεχή έτη συμμετείχε ως pianist in residence στο Φεστιβάλ μουσικής δωματίου στους Παξούς και στο Φεστιβάλ των Παξών σε συνεργασία με το Ensemble Modern καθώς επίσης και στο Musique printaniere a Beaucaire“ στη Γαλλία. Επιπλέον, έχει λάβει υποτροφίες από το Banff Centre, το Mozarteum Summer Akademie και το Schlesswig-Holstein Summer Academy.

Έχει συνεργαστεί με πολλά σύνολα και ορχήστρες. Υπήρξε η πιανίστρια του πιανιστικού τρίο TRIOSKOP από την Γερμανία και έχει συνεργαστεί με το TRIO FIBONACCI από τον Καναδα, με το οποίο εμφανίστηκε και στην Αίθουσα "Παρνασσός" στην Ελλάδα. Εχει ηχογραφήσει για το BBC Radio3 και την ελληνική ραδιοφωνία. Το ενδιαφέρον της για την σύγχρονη μουσική την οδήγησε στην Γερμανία, όπου με υποτροφία της Ακαδημίας σπούδασε στο Ensemble Modern Akademie της Φρανκφούρτης. Έχει δώσει συναυλίες στο Park Lane Series του Purcell Room δύο φορές και στο Φεστιβάλ της Δρέσδης με το Ensemble Modern. Έχει συνεργαστεί επίσης με σύγχρονους συνθέτες εκ των οποίων οι Dai Fujikura, Jens Joneleit, Αναστάσιος Καρποδίνης και Χριστίνα Αθηνοδώρου και έχει ηχογραφήσει σε συνεργασία με το Ensemble Modern για την Deutsch Musikrat.

Σε πρόσφατες εμφανίσεις της συγκαταλέγονται ρεσιτάλ πιάνου στο Βερολίνο, την Μόσχα, το Λονδίνο και την Ελλάδα. Στο Ίδρυμα Θεοχαράκη εμφανίστηκε σε μια βραδιά μουσικής δωματίου, όπου συνέπραξε με τον πρώτο φλαουτίστα της Συμφωνικής Ορχήστρας της Ραδιοφωνίας της Σουηδίας Guy Eshed και τον καναδοσουηδό τσελίστα Erik Williams (μέλος της ίδιας ορχήστρας).

Σχέδια για την επόμενη σεζόν συμπεριλαμβάνουν πέραν άλλων εμφανίσεις στο Ιδρυμα Θεοχαράκη, στην Γερμανία και την Αγγλία με βραδιές θεματικές πάνω στο έργο του Σοπέν, του Ντεμπυσσύ και έργα σύγχρονων συνθετών.

Πέραν της σταδιοδρομίας της ως σολίστ, η Λευκή Καρποδίνη έχει μία πολύχρονη πείρα στον χώρο της εκπαίδευσης. Εχει δουλέψει σε διάφορα μουσικά προγράμματα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Guildhall School of Music and Drama, το BBIS του Βερολίνου και η Σχολή Μωραίτη, όπου εργάζεται και ως σήμερα. Η διδασκαλία πιάνου και η μουσική διαπαιδαγώγηση αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της πορείας της στον χώρο της μουσικής.